Ontspanning, bewustwording, integratie

Wellicht is er geen sprake van bewegingsonvrijheid, pijn of een houding die uit balans is, maar heb je behoefte om je heel te voelen, in contact te zijn (of te worden gebracht) met jezelf, met je lichaam, met de aarde waarop je staat. Een aanraking met de juiste intentie en de juiste diepte kan dan bijzonder waardevol zijn. Maar er kan ook bewustzijn ontstaan door een oefening of een beweging.
Wanneer je behoefte voelt aan ontspanning is het goed om jezelf de vraag te stellen waar die behoefte vandaan komt. Is er sprake van een stressvolle situatie, heb je moeite met het loslaten van iets, heb je verdriet, heb je een aandoening die je vervelend vindt, schaam je je ergens voor? Er zijn zoveel redenen waarom de behoefte aan ontspanning kan ontstaan.

Als je bij mij komt zal ik altijd proberen om de bron van je behoefte aan ontspanning of je nieuw verworven bewustzijn te integreren in je dagelijks leven. Daar heb je in mijn overtuiging meer aan dan de deur uitlopen en vervolgens weer direct in dezelfde staat te raken als waarmee je binnen kwam. Vaak is ontspanning en aanraking een voorwaarde om te komen tot inzicht en bewustzijn hoe het werkelijk met jou is en wat je doet of niet doet om het leven het hoofd te bieden.

Ik zal al mijn kennis, kunde en ervaring inzetten om de behandeling zo goed mogelijk op jouw vraag te laten aansluiten. Er is daarom nooit sprake van een standaard recept. Ieder mens is anders, iedere vraag is anders, ieder lichaam is anders.

Ik zal niet met je gaan werken aan mogelijk psychische condities als die naar boven komen. Het is absoluut niet gezegd dat dat zo is, maar het kan. In dat geval zal ik een doorverwijzing naar een bevoegde en bekwame hulpverlener met je bespreken, als je daarvoor open staat.

[like]