Workshops


Met ingang van januari 2018 starten 2 series van 4 workshops.  

Workshop ‘Makkelijker leren bewegen’

Ik kom zeer regelmatig in de praktijk tegen dat mensen geconfronteerd worden met hun eigen lichaam. Waar ze dachten dat ze wel behoorlijk los waren blijkt dat helemaal niet zo te zijn. Je kunt jezelf behoorlijk in de weg zitten zonder dat je dat weet. Vaak leidt dat tot bewegingsbeperkingen en/of tot klachten. Heel vaak niet nodig.

Workshop makkelijker leren bewegen door Massagetherapie Wilko Jongman

Afbeelding met dank aan Hanze Hogeschool Groningen

In deze serie van 4 workshops leer je om te voelen wat er eigenlijk allemaal in je lichaam gebeurt als je beweegt. Of als je stil zit of staat. Je leert hoe je op een veel lichtere en eenvoudiger manier de dingen kunt doen die je elke dag doet. Lopen, fietsen, aardappels schillen, boodschappen doen, sporten, etc. We zullen werken met de principes en consequenties van het leven in zwaartekracht. We zullen veel aandacht besteden aan voelen, ervaren en lichte oefeningen. Ik zal de principes toelichten waarmee we werken. Die zijn gebaseerd op het gedachtegoed van Rolfing Structurele Integratie en de Trager Approach. Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen en het leveren van input. Deze korte serie workshops is geschikt voor iedereen die graag wil leren makkelijker en lichter te bewegen. Er is geen ervaring met enige vorm van lichaamswerk nodig. De serie workshops kent een specifieke opbouw. Om het effect zo groot mogelijk te maken is het raadzaam dat je deelneemt aan alle workshops uit de serie.

Data: 15 januari, 29 januari, 12 februari, 26 februari 2018 van 19.00 – 21.00

Kosten: €20 per workshop, contant te voldoen.

Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8

Workshop ‘Onderhoud’

Een serie van 4 workshops voor mensen die in behandeling zijn geweest of mensen die bekend zijn met de principes van Rolfing Structurele Integratie. Alle aspecten en oefeningen die tijdens de behandeltrajecten aan bod zijn geweest worden op een gestructureerde manier opnieuw aangeboden. We zullen bezig gaan met de principes van het werken met de zwaartekracht zoals je die al kent maar die wellicht naar de achtergrond zijn geraakt. Er zal aandacht worden besteed aan uitleg waar nodig, beleven en oefenen. En als je specifieke vragen hebt zijn die ongetwijfeld op de één of andere manier in te passen. Het doel van deze serie is om het effect van het behandeltraject te bestendigen.

Data: 8 januari, 22 januari, 5 februari, 19 februari 2018 van 19.00 – 21.00

Kosten: €20 per workshop, contant te voldoen.

Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8

Hieronder kun je je opgeven.

[contact-form-7 id=”1787″ title=”Workshop”]