De behandeling

Een behandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Met het aankomen, een kort gesprek over hoe het met je is en een kort nagesprek moet je rekenen op een totale duur van ongeveer 7 kwartier. Je hoeft niets mee te nemen. De praktijk is van alle gemakken voorzien.

De eerste keer dat je komt zal ik een intake doen waarin ik je vraag naar de reden van je komst, je verwachtingen, je lichamelijke en geestelijke gesteldheid en andere zaken die op dat moment aan de orde zijn. Voor de veiligheid en voor jouw ervaring is het belangrijk dat ik weet waar ik in de behandeling rekening mee moet houden. Misschien heb je blessures (gehad), ben je hooggevoelig, gebruik je medicijnen, heb je een medische conditie waarvan ik moet weten of ben je onder behandeling van huisarts of specialist. Allemaal belangrijke zaken voor mij om te weten zodat jij in veiligheid en vertrouwen kunt loslaten en je volledig kunt richten op de behandeling.

Praktijkruimte massagetherapie Wilko Jongman met veel ruimte en rustDe belangrijkste dingen die je vertelt leg ik vast in een intakeformulier. Je kunt die hier alvast bekijken en er je gedachten over laten gaan. Als je een afspraak gaat maken stel ik het op prijs als je het intakeformulier vast invult zover je kunt en hem verstuurt. Je kunt ervan verzekerd zijn dat ik het formulier (zowel fysiek als digitaal) veilig opberg en gegevens nooit zonder jouw uitdrukkelijke toestemming aan derden geef. Ik conformeer me aan de geldende privacy-wetgeving en aan de beroepscode.

Tijdens de behandeling zal ik, afhankelijk van je vraag of van de vordering van het behandeltraject, een korte observatie doen om te zien waar aandachtspunten of aanknopingspunten in je lichaam te zien zijn. Dat kunnen goed zichtbare zaken zijn als stand van je voeten, bekken, wervelkolom of hoofd, compressie in spiergroepen maar ook bijvoorbeeld onbalans in energieverdeling, onrust, warm/koud-verschillen, stijfheid of verminderde bewegingsvrijheid.

Als je twijfelt of een behandeling wegens je lichamelijke of geestelijke conditie op dit moment goed voor je is, raadpleeg dan van tevoren je behandelend arts en/of neem contact met mij op. Ik behoud me ook het recht voor om een behandeling te weigeren of te stoppen als het naar mijn mening niet verantwoord is om te beginnen of om door te gaan. Ik vind het belangrijk om binnen mijn eigen grenzen van bevoegdheid en bekwaamheid te blijven. Als die grens voor of tijdens de behandelingen bereikt wordt dan zal ik een doorverwijzing met je bespreken. En ten slotte: als je onder invloed bent van drugs of alcohol ben je niet welkom.