Wie ben ik

Groot portret van Wilko Jongman, massagetherapeut bij Massagetherapie Wilko Jongman

Het vak van massage therapeut heb ik geleerd aan de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam.

Door het uitoefenen van dit vak draag ik op mijn manier bij aan een gezondere en betere wereld, waarin we elkaar met goede intenties steunen en helpen om het beste uit onszelf te halen. Waar respect en verdraagzaamheid belangrijke waarden zijn. Dat is wat mij drijft. Dat doe ik door jou te helpen om minder klachten te hebben, makkelijker te kunnen bewegen, meer rust te hebben en vitaler te zijn. Daardoor sta je steviger en rustiger in het leven, heb je een rustiger geest en een vrijer lichaam.

Ik vind voortdurende bijscholing leuk en belangrijk voor het vakmanschap dat ik mijn klanten bied. Nascholingen heb ik gevolgd bij Avi Bahat, Israel, Roger Tolle, USA, Jessie Kuipers, Nederland en bij Jeffrey Burch, USA

Mijn visie

Ik geloof dat ieder gezond mens van nature in verbinding met andere mensen wil staan en de behoefte heeft om aangeraakt te worden. Ik geloof ook dat ieder mens van nature het beste uit zichzelf wil halen.. In onze huidige samenleving wordt veel van ons gevraagd en wordt een groot beroep gedaan op ons cognitieve vermogen, ons denken. Een veelgehoorde mantra is dat het vooral sneller, beter en goedkoper moet. Daar is op zich niets mis mee, alleen een risico daarvan is dat we door die externe druk het contact met onze grenzen, ons lichaam en onze essentie langzaam verliezen, waardoor je minder goed gaat functioneren en het leven in zijn algemeenheid minder prettig wordt.

De verschillende aspecten die ons als mens vormen (lichaam, emoties, gedachten, gedrag) zijn niet los van elkaar te zien en beïnvloeden elkaar continue. Er bestaat geen onderscheid tussen je psyche en je lichaam. Dat zijn verschillende aspecten van hetzelfde ding, namelijk jij. In mijn behandelingen zal daarom aandacht zijn voor al deze aspecten die ons vormen, anders blijft het symptoombestrijding en kan er geen wezenlijke verandering ontstaan.

Ik heb een invoelende, zorgvuldige, vakkundige en ongehaaste manier van werken die maakt dat je je zeer bewust wordt van je lichaam, je gedachten en je emoties. Ook stel ik alles in het werk om voor jou een veilige omgeving te creëren zodat je iedere vorm van afleiding los kunt laten en je tijdens het werken volledig kunt richten op jezelf en je eigen ervaringen.