Wie ben ik

Groot portret van Wilko Jongman, massagetherapeut bij Massagetherapie Wilko Jongman

Het vak van massage therapeut heb ik geleerd aan de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam.

Door het uitoefenen van dit vak draag ik op mijn manier bij aan een gezondere en betere wereld, waarin we elkaar met goede intenties steunen en helpen om het beste uit onszelf te halen. Waar respect en verdraagzaamheid belangrijke waarden zijn. Dat is wat mij drijft. Dat doe ik door jou te helpen om minder klachten te hebben, makkelijker te kunnen bewegen, meer rust te hebben en vitaler te zijn. Daardoor ervaar je minder afleiding en kan er meer energie kan gaan naar je eigen kracht en je eigen kwaliteiten.

Ik vind voortdurende bijscholing leuk en belangrijk voor het vakmanschap dat ik mijn klanten biedt. Nascholingen heb ik gevolgd bij Avi Bahat, Israel, bij Roger Tolle, USA en bij Jessie Kuipers, Nederland

Mijn visie

Ik geloof dat ieder mens van nature de behoefte heeft om aangeraakt te worden. Ik geloof ook dat ieder mens van nature het beste uit zichzelf wil halen en in vol contact wil zijn met zichzelf en anderen. In onze huidige samenleving wordt veel van ons gevraagd en wordt een groot beroep gedaan op ons cognitieve vermogen. Een veelgehoorde mantra is dat het vooral sneller, beter en goedkoper moet. Daar is op zich niets mis mee, alleen een risico daarvan is dat we door die externe druk het contact met ons lichaam en onze essentie langzaam verliezen, waardoor je steeds minder goed gaat functioneren.

De verschillende aspecten die ons als mens vormen (lichaam, emoties, gedachten, gedrag) zijn niet los van elkaar te zien en beïnvloeden elkaar continue. Je bent niet een psychisch mens en een fysiek mens, je bent één.

Ik heb een invoelende, zorgvuldige, vakkundige en ongehaaste manier van werken die maakt dat je je zeer bewust wordt van je lichaam, je gedachten en je emoties. Ook stel ik alles in het werk om voor jou een veilige omgeving te creëren zodat je iedere vorm van afleiding los kunt laten en je tijdens het werken volledig kunt richten op je eigen lichaam en ervaringen.