Trager Approach

De Trager Approach is een prettige en effectieve vorm van bewegingseducatie die gericht is op ontspanning en grotere beweeglijkheid. Trager gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. Door de zachte, ritmische bewegingen en aandachtige aanraking leer je dieper te ontspannen en vrijer te bewegen.

Trager-sessies zijn geschikt voor iedereen: alle leeftijden, met of zonder klachten of beperkingen.

Trager sessies bestaan doorgaans uit twee aspecten. Een deel werken op de massagetafel en een deel werken naast de tafel met bewegingen. Dat laatste noemen we ‘mentastics’, een samentrekking van de engelse woorden ‘mental en gymnastics’.   Door gebruik te maken van zachte en natuurlijke bewegingen, helpt de Trager Approach om diep verankerde fysieke en mentale patronen los te laten. Het faciliteert diepe ontspanning, verbetert de beweeglijkheid en de mentale helderheid.  Deze patronen kunnen ontwikkeld zijn als gevolg van ongelukken, ziekten of iedere andere vorm van fysiek of mentaal trauma, inclusief de stress van alledag waar we allemaal mee te maken hebben.  Tijdens het tafelwerk ben je als klant passief. Je wordt zacht bewogen op een natuurlijke manier en met een kwaliteit van aanraking die je laat ervaren dat je zelf zonder enige moeite of inspanning kan bewegen.

De bewegingen zijn nooit geforceerd waardoor er geen pijn of ongemak zal ontstaan.

Mentastics

Deze kwaliteit van moeiteloze beweging wordt onderhouden en versterkt door Mentastics (samentrekking van ‘Mental’ en ‘Gymnastics’). Dat zijn eenvoudig bewegingen die je zelf doet tijdens je dagelijkse activiteiten. Het kunnen specifieke bewegingen zijn of bewegingen die je toch al tijdens je dagelijkse activiteiten maakt. Ze hebben hetzelfde doel als het werken op de massagetafel waar het gaat om diep gewortelde patronen.

Voor veel mensen wereldwijd is Mentastics een deel van het dagelijkse leven geworden. Het is een in het dagelijkse leven geïntegreerde manier geworden om zichzelf van stress en spanningen te bevrijden en bevrijd te houden.

Omdat de effecten van de Trager Approach steeds stapelen, ontstaat het beste en meest blijvende resultaat wanneer je een serie van sessies ondergaat. Zoals je zult begrijpen verander je diep gewortelde patronen niet van de één op de andere dag. Daar is tijd en aandacht voor nodig.

Eén van de meest krachtige aspecten van de Trager Approach is de mogelijkheid om zelf het gevoel op te roepen van diepe ontspanning en hoe het voelt om vrij en makkelijk te bewegen.